Dostałem odpowiedź co do sznureczków:
Sznureczek do obszycia, taki kręcony jak na zdjęciu około co przesłałam wcześniej ma 3-4mm (na lucecie robię tylko krótsze wiązadełka), full wypas, z ręcznie przędzionej wełny, farbowane naturalnie kosztuje około 10zł/mb
Z wełny fabrycznej jest o połowę taniej - 5zł/mb Kolory na fabrycznej łapią niestety słabiej.
Grubsze sznureczki oczywiście drożej w zależności od ilości przędzy jaką muszę użyć 
Z barwieniem jest tak że ono jest mocno sezonowe. W tym momencie skończyłymi się liście brzozy i dopóki nie wyrosną nowe to ciężko z zieleniami.
Jeśli czerwień to też coś w tym stylu jak na moim zdjęciu - jasna czerwień makowa. Albo wściekły amarant. Czerwienie są w załączniku - drugi od prawej jest niestety 2-3zł droższy bo to podwójne farbowanie.
Co do czarnego to w tym momencie nie jestem w stanie uzyskać czystej czerni - wymaga kilkukrotnego zaprawiania indygiem i korami drzew czego w tym momencie nie jestem w stanie wykonać (indygo trzeba farbować na dworzu z pilnowaniem temperatury itd) Poza tym to bardzo drogi kolor i musiałabym za tą robotę wziąć co najmniej drugie tyle od metra. Czerń zresztą co tu dużo gadać była droga i tyle. Inną opcją na czerń jest użycie tzw. naturalnie czarnej wełny. Akurat dysponuję taką i mogę zaproponować w cenie jw. Zdjęcie tej czerni wraz z naturalnymi brązami jest w załączniku
Zaznaczam że nie jest to zupełnie idealna czysta czerń - to nie fabryka i nie jestem w stanie w tym momencie zaproponować.
I jeszcze słówko o kolorach - nie jestem w stanie jak w fabrycznym wzorniku dopasować idealnie odcienia i koloru. Mogę próbować z grubsza zrobić "coś [i]podobnego jak" ale nigdy nie będzie identyczne, baaaa czasem może się sporo różnić. Niestety barwienie naturalne jest dosyć nieprzewidywalne i nie da się tego idealnie dopasować w związku z czym nie przyjmuję reklamacji na kolor. Po prostu możliwości technologiczne są jakie są.
Dlatego jeśli się zdecydujecie to proszę wziąć to pod uwagę

Czekam w takim razie na wieści
z pozdrowieniami
Rosamar[/i]
Ja zdecydowałbym się na tę jasną czerwień makową po 10 zł/mb.
Jakie jest Wasze zdanie?
Proszę abyście w miarę szybko zainteresowali się tematem, ponieważ zamierzam za kilka dni złożyć zamówienie, a wiadomo że realizacja zamówienia też trochę czasu zajmie.